lördag 14 april 2012

Produktrecension: Skin79 Hot Pink Super Plus BB Cream


asiatisk bb cream - skin79s berömda rosa variant
En äkta asiatisk bb cream: Skin79 Hot Pink Super Plus


Priset varierar beroende på Ebay-säljare // 40 ml
I korthet: Om färgen, som kommer i en (1) nyans, passar så är denna bb cream sjukt bra 


Den här tiden på året kan vara perfekt för en närmare titt på bb creams; dels eftersom det är så otroligt populärt just nu och dels för att bb creams generellt levererar bättre täckning än en vanlig färgad dagcreme, samtidigt som den passar perfekt i vår- (och sommar)solen p.g.a. sin höga spf.

Eller ja, åtminstone de asiatiska varianterna av bb creams brukar ha ovanstående egenskaper. Och är man ute efter en asiatisk bb cream så är Skin79s Hot Pink Super Plus BB cream nästan att betrakta som en klassiker i sammanhanget.

(Pssst! Har du ingen aning om vad en bb cream är? Då kan du läsa detta inlägg först om du vill ^^)




Hot Pink Super Plus BB cream är en bb cream i dess traditionella mening: den har en ganska tjock och gelaktig konsistens, den skall verka anti-ageing och den har blekande egenskaper. Det enda som skiljer den från övriga bb creams kan vara den något lägre (i bb creams-mått mätt) spf:en som bara är 25. Själv tycker jag att det är lagom med solskyddsfaktor eftersom jag ändå använder en separat solkräm, men för de som söker sig till asiatiska bb creams för att få de egenskaper som bb creams brukar (eller "skall") erbjuda så kan det förstås vara en besvikelse.

Färgen är en annan sak som är till dess nackdel; denna bb cream kommer (liksom de flesta andra bb creams från öst) bara i en nyans, och det är en svagt gråaktig sådan. Jag misstänker att det är just den gråaktiga färgen som ska hjälpa till att ge en visuellt mer "bright" hudton, men samtidigt går det inte att komma ifrån att det faktiskt är grått, även efter att bb cremen har fått anpassa sig lite till ens egen hudton. Jag skulle uppskatta att de med hudton i ca mac nc20-30 kan passa någorlunda i nyansen.


Bild på färgen.


Men har man tur med att det klaffar med färgen så har man en riktigt fin produkt att använda sig av. Gelkonsistensen som kan kännas lite tjock när man applicerar den jämnar ut fint samtidigt som den inte alls känns det minsta tjock när den väl fått torka till sig. Finishen är supernaturlig och fin, och oljekontrollen funkar jättebra för mig som har en lätt tendens till att bli lite oljig framåt slutet av dagen. Inga touch-ups eller någonting behövs!

Detta har varit min go-to bas under de senaste veckorna när jag väl vill sminka mig, så om du tror att färgen på denna bb cream skulle funka för dig så skulle jag absolut rekommendera att du testade ^____^

   


Update: Efter en fråga från en läsare finns nu ingredienslistan som klickbar bild att titta på! Det kan ju absolut vara bra att kolla igenom om man är nyfiken/intresserad! ^^


2 kommentarer:

  1. En innehållsdeklaration skulle vara bra att ha med tack :) eftersom BB-cream inte bara är kosmetiskt utan menar att den har vårdande verkan som t.ex. Anti-aging,
    så skulle det vara intressant att se om den verkligen är nyttig för huden eller är som de flesta proppad med silikon för att täcka över bara... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förlåt för lite segt svar, men nu ska det finnas en en innehållsförteckning att titta på! :) Och tack för tipset, jag hade inte alls en tanke på att det kunde vara bra att ha med den! ^^

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...